Wysłany: Czw Lip 29, 2010 5:18 pm Temat postu: chrysler voyager 1998 Licznik wariuje
Raz pokazuje ,raz nie. W momencie w , którym przestaje wychylać się wskazówka szybkościomierza .wskażnik paliwa pokazuje większy stan paliwa.Jak zacznie pokazywać szybkość to zapala się lampka rezerwy i paliwo pokazuje że zbiornik pusty.Dzieje się tak w czasie jazdy.Kilka razy po wyłączeniu zasilania wszystko wracało do normy , ale teraz licznik stoi i nie chce ruszyć .Gdzie szukać ? Zauważyłem jeszcze że w momencie ,w którym nie pokazuje licznik ( kilometrów też nie pokazuje), nie działa tempomat ,a i sama skrzynia jakby inaczej przełączała biegi. Jest to skrzynia 3 biegowa. _________________ Chrysler Voyager 1992 Dodge Caravan 3.0 1996
Nikt nie umie pomóc ?
Jest jeszcze jeden objaw. Czasami na postoju ,przy włączonym silniku,wskazówka licznika potrafi się wychylać !! _________________ Chrysler Voyager 1992 Dodge Caravan 3.0 1996
Przeglądnij połączenia wszystkich elementów elektrycznych i elektronicznych.Spraj do elektroniki wazelina i do dzieła.
Oglądałeś płytę licznika. _________________
Chrysler Town & Country LXI 1997 3.8L 178KM AWD D.T. gas
Wyjąłem licznik , przeczyściłem wszystkie styki ,przelutowałem wszystko co się dało i niby jest lepiej ,bo jeszcze nie było tak żeby się zatrzymał w czasie jazdy , ale potrafi wskazówka skakać. Dziwi mnie to że w momencie kiedy się zaczyna coś z licznikiem , to czuć też że coś nie tak ze skrzynią biegów .Jadąc stałą prędkością , skrzynie w tym momencie inaczej pracuje ,trudno określić co się wtedy z nią dzieje ,zmieniają się obroty silnika. _________________ Chrysler Voyager 1992 Dodge Caravan 3.0 1996
nie wiem jak to jest w wojku ale prawdopodobnie będzie to ten sam patent co w moim fordzie. Licznik jest jest elektroniczny i mimo wskazówki to komputer decyduje jak daleko ta wskazówka się wychyla. Zatem jeśli wszystko działa normalnie i nagle dzieją się jakieś dziwne rzeczy to podejrzewałbym przetarty albo zawilgocony kabel. Ciężko to znaleźć, bo trzeba lecieć po wiązce, więc bez rozbierania plastików się nie obejdzie. Jeśli wilgoć to osuszyć szmatką i suszarką, jeśli przetarty to zaizolować na nowo. _________________ 98 Crown Vic P71
91 Trans Sport