Menu
  Galeria
  Login
Pseudonim

Hasło

Security Code: Security Code
Type Security Code

Nie masz jeszcze konta? Możesz sobie założyć. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz miał kilka przywilejów.
Aktualnie jest 43 gość(ci) i 6 użytkownik(ów) online.

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
www.asu.pl :: Zobacz temat - chrysler voyager 1998 Licznik wariuje
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

chrysler voyager 1998 Licznik wariuje

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
rudiszubert
*
*

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 5:18 pm    Temat postu: chrysler voyager 1998 Licznik wariuje Odpowiedz z cytatem

Raz pokazuje ,raz nie. W momencie w , którym przestaje wychylać się wskazówka szybkościomierza .wskażnik paliwa pokazuje większy stan paliwa.Jak zacznie pokazywać szybkość to zapala się lampka rezerwy i paliwo pokazuje że zbiornik pusty.Dzieje się tak w czasie jazdy.Kilka razy po wyłączeniu zasilania wszystko wracało do normy , ale teraz licznik stoi i nie chce ruszyć .Gdzie szukać ? Zauważyłem jeszcze że w momencie ,w którym nie pokazuje licznik ( kilometrów też nie pokazuje), nie działa tempomat ,a i sama skrzynia jakby inaczej przełączała biegi. Jest to skrzynia 3 biegowa.
rudiszubert
*
*

PostWysłany: Pon Sie 23, 2010 9:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt nie umie pomóc ?
Jest jeszcze jeden objaw. Czasami na postoju ,przy włączonym silniku,wskazówka licznika potrafi się wychylać !!
sato
*
*

PostWysłany: Pon Sie 23, 2010 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeglądnij połączenia wszystkich elementów elektrycznych i elektronicznych.Spraj do elektroniki wazelina i do dzieła.
Oglądałeś płytę licznika.

Chrysler Town & Country LXI 1997 3.8L 178KM AWD D.T. gas
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rudiszubert
*
*

PostWysłany: Pon Sie 23, 2010 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyjąłem licznik , przeczyściłem wszystkie styki ,przelutowałem wszystko co się dało i niby jest lepiej ,bo jeszcze nie było tak żeby się zatrzymał w czasie jazdy , ale potrafi wskazówka skakać. Dziwi mnie to że w momencie kiedy się zaczyna coś z licznikiem , to czuć też że coś nie tak ze skrzynią biegów .Jadąc stałą prędkością , skrzynie w tym momencie inaczej pracuje ,trudno określić co się wtedy z nią dzieje ,zmieniają się obroty silnika.
karlone
*
*

PostWysłany: Pon Sie 23, 2010 11:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak to jest w wojku ale prawdopodobnie będzie to ten sam patent co w moim fordzie. Licznik jest jest elektroniczny i mimo wskazówki to komputer decyduje jak daleko ta wskazówka się wychyla. Zatem jeśli wszystko działa normalnie i nagle dzieją się jakieś dziwne rzeczy to podejrzewałbym przetarty albo zawilgocony kabel. Ciężko to znaleźć, bo trzeba lecieć po wiązce, więc bez rozbierania plastików się nie obejdzie. Jeśli wilgoć to osuszyć szmatką i suszarką, jeśli przetarty to zaizolować na nowo.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

Skocz do: