| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
coolmen7 *

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 10:20 pm Temat postu: Chrysler Vision - Ksenony? |
|
|
Mam pytanie czy jeździ ktoś może Visionem na ksenonach?
Jeśli tak to na jakich reflektorach i jak sprawdzają się ksenony???
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcys *

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 12:16 pm Temat postu: |
|
|
ja jezdze reflektory standardowe Euro, swieca rewelacyjnie  _________________ Chrysler Vision 3.5+Ponti Trans Sport 3.8 = 7300ccm silnika w garazu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chevy71 *

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 6:02 pm Temat postu: |
|
|
i ja ...tzn.na chwilę przerzuciłem się na zwykłe żarówki....jeden żarnik (ksenon) już zakończył żywotność ,ale róznica w jakości światła naprawdę duża. _________________ Chrysler Vision'96 3.5 ...moje pierwsze auto... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
coolmen7 *

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki dobrze wiedzieć że jest taka duża poprawa bo sami wiecie jaka jest widoczność na standardowych żarówkach
A jak jest z przeglądem, da się go przejść na ksenonach, bo słyszałem ze mogą być problemy? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chevy71 *

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 8:02 pm Temat postu: |
|
|
diagnosta (znajomy) mojego visiona nie przepuścił z żarnikami ksenonowymi w reflektorze przeznaczonym dla zwykłej HB4 ,do tego wymóg spryskiwaczy, i samopoziomowanie. ..tak więc nie pozostało mi nic jak zmiana żarówek na zwykłe, podbicie dowodu i ponowna zmiana na ksenony. _________________ Chrysler Vision'96 3.5 ...moje pierwsze auto... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcys *

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 8:19 pm Temat postu: |
|
|
>diagnosta (znajomy)
chevy tzn ze cienkich masz najomych
 _________________ Chrysler Vision 3.5+Ponti Trans Sport 3.8 = 7300ccm silnika w garazu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chevy71 *

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 5:33 pm Temat postu: |
|
|
...no nie mów że udaje się tobie przejść kontrole
Nie wiem po prostu boi się facet, wspominałem na forum o tej nagonce przez policję w moim mieście na użytkowników "pseudoksenonów"pewnie to go tak zniechęcało do przymykania oczu, zresztą o tej akcji dowiedziałem się własnie od niego...tak czy siak nie stanowi to problemu na chwilę przerzucić żarówki  _________________ Chrysler Vision'96 3.5 ...moje pierwsze auto... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
esdarek Moderator

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 6:29 pm Temat postu: |
|
|
ja pojechalem na przypadkowa stacje diagnostyczna. facet zbadal geometrie swiatel. pomacal szyby reflektorow,zapytal czy sie nie grzeja.powiedzial zebym uwazal na policje bo sie lubia tego czepiac i tyle bylo o swiatlach na przegladzie. _________________ PONTIAC TRANS SPORT 3,8 Bifuel by Luky;)
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcys *

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 7:22 pm Temat postu: |
|
|
>...no nie mów ¿e udaje siê tobie przej¶æ kontrole Cool
sam se podbijam
>wspomina³em na forum o tej nagonce przez policjê w moim mie¶cie na >u¿ytkowników "pseudoksenonów"pewnie to go tak zniechêca³
no o tej nagonce wspominales juz tu chyba na forum..i jak sie sprawy mieja? chyba w szczecinie wytepli juz wszytskie xenony? pytam bo z tymi nagonkami to takie UrbanLegend - wszyscy od lat slysza o nagonce itp,itd...ja jezdze naprawde duzo, zarowno visionem jak i ponczkiem, w obu mam xenony, mijalem setki radiowozow, dziesiatki kontroli, kilka razy bylem kontrolowany, co pare dni mam przyjemnosc dmuchac w ten caly zdalny bezdotykowy aklomat i NIKT,naprawde NIKT nie spytal mnie o ksenony! mimo iz z daleka widac ze swieca bardziej niebiesko niz standardowe zarowki! _________________ Chrysler Vision 3.5+Ponti Trans Sport 3.8 = 7300ccm silnika w garazu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chevy71 *

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:41 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | sam se podbijam Wink |
..trzeba było tak od razu chyba że gdzies wspominałes na forum, byc może nie pamiętam.
| Cytat: | | no o tej nagonce wspominales juz tu chyba na forum..i jak sie sprawy mieja? chyba w szczecinie wytepli juz wszytskie xenony? |
to jest "ekipa"wyłacznie nastowiona na wyłapywanie aut wyposazonych w ksenony których nie powinno tam być...nie obchodzi ich nic innego ( słowa diagnosty), no chyba że przypadkiem wyszedłby z auta zataczający sie kierowca tak jak tzw. "rękawy"gdzie policjant sprawdza kierowców tylko pod kątem zawartości alkoholu. Wiele osób przyjeżdzało do niego "ograbionych" z dowodu tylko i wyłacznie za nieprawidłowe oświetlenie więc stąd pewnie ten strach.
| Cytat: | | ja jezdze naprawde duzo, zarowno visionem jak i ponczkiem, w obu mam xenony, mijalem setki radiowozow, dziesiatki kontroli, kilka razy bylem kontrolowany, co pare dni mam przyjemnosc dmuchac w ten caly zdalny bezdotykowy aklomat i NIKT,naprawde NIKT nie spytal mnie o ksenony! |
ja miałem okazję spotkac sie z drogówką bezpośrednio kilka razy,raz zakończyło się mandatem, i też nikt nie pytał mnie o ksenony, a przecież 8000K "mówi"samo za siebie ,po za tym vision z bryłą projektowaną 20 lat temu, wciaz dobrze wyglada, jeżdżac kaszlakiem wyposażonym w ksenony, pewnie bardziej zainteresowałoby drogówke do przyjrzenia sie reflektorom...ale to tylko moje twierdzenie
Czyli na Śląsku panuje większy liberalizm, anizeli tutaj
Tak na marginesie, po obecnie swoje auto jechalem 2 lata temu właśnie na Śląsk (Tarnowskie Góry),  _________________ Chrysler Vision'96 3.5 ...moje pierwsze auto... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beckham776 *

|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 6:59 pm Temat postu: |
|
|
A jakie macie zestawy HID???
Jakie przetwornice?
Dzisiaj kupiłem zestaw HID HB3 ale nie swieci nie mam pojęcia dlaczego.
Moze przetwornice powinny byc inne? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcys *

|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 8:32 pm Temat postu: |
|
|
przetwornice to jeden pies...moze zle wpieles +/- lub cos nie tak z tymi ksenonami.. _________________ Chrysler Vision 3.5+Ponti Trans Sport 3.8 = 7300ccm silnika w garazu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beckham776 *

|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 9:14 pm Temat postu: |
|
|
nie no wpiąłem dobrze sprawdzałem ale co z tego jak nie świeci
A zestaw też nie najgorszy bo za 500 zł
Słyszałem że w niektórych autach na przetwornicy 35W może być problem z podawaniem napięcia, dlatego stosują przetwornice 55W.
Ale wolał bym wiedzieć zanim kupię takie coś.
U was działa to na 35W??? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chevy71 *

|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 10:50 pm Temat postu: |
|
|
u mnie działa bez problemu, choć przetwornice montował poprzedni własciciel. _________________ Chrysler Vision'96 3.5 ...moje pierwsze auto... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beckham776 *

|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 11:11 pm Temat postu: |
|
|
No to mam problem i nie wiem jak sprawdzić co jest nie tak, cholera.
Macie jakiś pomysł? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcys *

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 7:47 pm Temat postu: |
|
|
a moze kupiles jakies uszkodzone? podlacz bezposrednio pod aku i sprawdz czy swieca  _________________ Chrysler Vision 3.5+Ponti Trans Sport 3.8 = 7300ccm silnika w garazu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beckham776 *

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 8:58 pm Temat postu: |
|
|
| tak zrobię dzięki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beckham776 *

|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Jest jeszcze jedna sprawa - kiedy podłączyłem zestaw HID i włączam światła to jakąś sekundę po tym mam przepalone bezpieczniki (15A) od świateł.
Sprawdzałem juz kilka razy i za każdym jest to samo.
Co to dla mnie oznacza??? _________________ Chrysler Vision 3,5 V6 211 KM |
|
| Powrót do góry |
|
 |
esdarek Moderator

|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 12:57 pm Temat postu: |
|
|
ksenony wymagaja znacznego pradu podczas zaplonu ,a potem juz o wiele mniej niz zarowki. zaloz moze wiekszy bezpiecznik. rozumiem,ze polaczen elektrycznych jakie wykonales jestes na 120% pewny? _________________ PONTIAC TRANS SPORT 3,8 Bifuel by Luky;)
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beckham776 *

|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 3:20 pm Temat postu: |
|
|
tak jestem pewien tego połączenia sprawdzałem kilka razy, ale spróbuje z większym bezpiecznikiem może sie uda.
Dzięki _________________ Chrysler Vision 3,5 V6 211 KM |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|