Wysłany: Pią Lut 05, 2010 3:15 pm Temat postu: Problem z wstecznym w automatyczenej skrzyni biegow Dodge
Witam!
Mam problem, a dokładniej automatyczna skrzynia biegów w Dodge Caravan 3.0 1993r. chodziła idealnie, każdy mechanik to mówił. Teraz mam z nią problem zginął wsteczny bieg, gdy przełączam na R to silnik wyje a koła stoją w miejscu. Jakie będą ewentualne koszty naprawy?
jeśli 4-ro biegowa to może przyciął sie zawór low-reverse. jest w plycie zaworowej. nie trzeba sciągać skrzyni. _________________ chrysler grand voyager 3.3v6 benzyna + lpg
Na rys. Fig.-25
znajduje się element - STRUT- przenosi on siłę z siłownika na taśmę hamulca, która włącza wsteczny.
U mnie było tak, że ten że właśnie STRUT zgiął się i wypadł do miski olejowej.
Trzeba zdjąć miskę olejową, zdemontować płytę zaworową i będzie dokładnie widać co się stało.
Może być, że tylko taśma się wytarła i trzeba ją trochę podregulować, Fig-24.
Ale jeżeli taśma jest wytarta, to niestety trzeba skrzynie wyjąć i taśmę wymienić, a przy okazji i wszystkie tarczki. _________________ Oldsmobil Silhouette 3.4L V6 '00r, Gazowany u Luky'ego
www.youtube.com/watch?v=wODfn_lOV_E