www.asu.pl :: Zobacz temat - DVD NAVI i Radio CHRYSLER T&C USA
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

DVD NAVI i Radio CHRYSLER T&C USA

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
falisty
*
*


Dołączył: Nov 17, 2006
Posty: 11

PostWysłany: Nie Lis 19, 2006 20:46    Temat postu: DVD NAVI i Radio CHRYSLER T&C USA Odpowiedz z cytatem

WItam Wszytkich Exclamation
Probuje wszedzie wiec i tu zapytam czy ktos zwalczyl temat navigacji ,radia i systemu dvd w chryslerze T&C po 2001 roku??
Czy radio mozna jakos przestroic??????
Pozdrawiam Wojtek Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer Gadu-Gadu
kokosz
*
*


Dołączył: Mar 16, 2008
Posty: 11

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 18:52    Temat postu: rb1 Odpowiedz z cytatem

Witam.
zwalczyłem wejście video do navi RB1


[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/feff39e3d474e374.html[/img]
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b361f4f28097dc4a.html[/img]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b361f4f28097dc4a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/feff39e3d474e374.html


Ostatnio zmieniony przez kokosz dnia Nie Paź 04, 2009 11:49, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cerweza
*
*


Dołączył: Oct 28, 2008
Posty: 38

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 5:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam program ktory przerabia filmy na nasz system trwa to okolo 1 h jakosc ok,z plusow to przerabia wszystko na format DVD divix,avi RMVB itd
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kokosz
*
*


Dołączył: Mar 16, 2008
Posty: 11

PostWysłany: Czw Paź 01, 2009 20:38    Temat postu: emulator cd Odpowiedz z cytatem

witam.
zrobiłem emulator cd, czyli urządzenie otwierające tor audio w radiach od 2001 chrysler, jeep, dodge.... zamiast transmiterów info na pw
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
darek0
*
*


Dołączył: Aug 11, 2008
Posty: 3

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 21:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak obsługujesz AutoMapę?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer Gadu-Gadu
kokosz
*
*


Dołączył: Mar 16, 2008
Posty: 11

PostWysłany: Wto Paź 06, 2009 6:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

automapę myszką ale zobaczcie to:
http://jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=21176&sid=8a3a07f1cd2dd8e726ce3459a2e2ff1d
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
darek0
*
*


Dołączył: Aug 11, 2008
Posty: 3

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 10:01    Temat postu: Re: rb1 Odpowiedz z cytatem

kokosz napisał:
Witam.
zwalczyłem wejście video do navi RB1


[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/feff39e3d474e374.html[/img]
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b361f4f28097dc4a.html[/img]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b361f4f28097dc4a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/feff39e3d474e374.html


Możesz napisać więcej szczegółów dotyczących wejścia video do RB1. Wielkie dzięki z góry.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer Gadu-Gadu
Radek530
*
*


Dołączył: Jun 20, 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź

PostWysłany: Pon Cze 21, 2010 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kokosz podziel sie prosze tą wiedzą o wejściu video do RB1. Laughing a może kto inny wie jak to zrobić, prosze o pomoc, bardzo mi zależy.
_________________
Chrysler T&C 3.8 limited 2004
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Radek530
*
*


Dołączył: Jun 20, 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź

PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeże temat, może ktoś pomoże mi z tym video in w RB1. Crying or Very sad
_________________
Chrysler T&C 3.8 limited 2004
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JEDI_V
Admin
Admin


Dołączył: Dec 05, 2004
Posty: 4317

PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie lepiej zalatwic cos z modelu sprzedawanego na europejskim rynku?,wiem,ze to wiaze sie z kosztami.
Poszukaj na forum naszego znajomego JARECEK,skontaktuj sie z nim na maila,z tego co wiem to b.lebski facet jesli chodzi o elektronike zamochodowa.
_________________
DODGE DURANGO 1998 5.9 V8 4X4 LPG
CHRYSLER 300M 1999 3.5 V6 LPG BY LUKY
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-Gadu
kokosz
*
*


Dołączył: Mar 16, 2008
Posty: 11

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 8:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wideo in ja zrobiłem tak.

ściągasz panel z radia. tniesz 4 ścieżki zdjęcia jak znajdę to podeślę.
lutujesz do tych ścieżek 8 przewodów. zrobiłem puszkę na przekaźnikach.

w skrócie jak brak zasilania na przekaźnikach to jest normalny obraz z radia jak wrzucam R to kamera cofania jak przełącznik to wejście wideo.

mamy już wyciągnięte wejście (RBG+S)

(mieszkam w małej mieścinie i wszystko muszę zamawiać pocztą więc przesyłki zrzerają sporo kasy.)
około 50zł wychodzi synchronizacja jeżeli wystarczy obraz czarno biały to zwierasz RGBS i działa (sygnał w NTSC, PAL nie działa)

kolor niestety kosztuje na allleeeee... znalazłem firmę z juzefowa i chcieli 600 zł
postanowiłem zrobić sam na formum passat jest schemat i opis (drobna modyfikacja i działa) http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=7509 koszt 300 zł. plus wytrawienie

audio:
niestety emulatory to lipa zakłucaja magistralę i pojazd głupieje. ale można kupić radio sirius (20 - 50 zł) i tak u nas nie działa, odpiąc sygnały audio z wtyczki i podpiąc pod nie: laptopa, mp3, hdd playera.


j też mam pytanie. Może zakładał ktoś głośniki infinity (te ze wzmacniaczami) do grand caravan lub podobnych 2005r? chodzi mi o rozpiske pinów w głośniku, skąd najprościej pociagnąć sygnały, jak zdemontować "tapicerkę" żeby włożyć soprany do tyłu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Radek530
*
*


Dołączył: Jun 20, 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za zdjęcia byłbym bardzo wdzięczny. Ja z koleji mogę pomóc w uzyskaniu kodu do radia w Chryslerach, Jeepach i Dodgeach, ale na to założę osobny temat, żeby na forum był porządek. Very Happy
_________________
Chrysler T&C 3.8 limited 2004
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Radek530
*
*


Dołączył: Jun 20, 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 16:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kokosz pomiętasz o tych zdjęciach ? Byłbym wdzięczny.
_________________
Chrysler T&C 3.8 limited 2004
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kokosz
*
*


Dołączył: Mar 16, 2008
Posty: 11

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam drobne problemy z laptopem. wyślę na maila. proszę podać lub na pw

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ad0dd6494a13357.html
to wystarczy. sorki za jakosc, zdjęcie robiłem 2 lata temu telefonem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Radek530
*
*


Dołączył: Jun 20, 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adres wysłałem na priva, wspomniałem tam jeszcze o schemacie bo myślałem że będą dwa kabelki, jak w czinczu (czy jak to sie pisze)
_________________
Chrysler T&C 3.8 limited 2004
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Radek530
*
*


Dołączył: Jun 20, 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź

PostWysłany: Sob Sie 14, 2010 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odświeżę troche temat, może ktoś pomoże.
_________________
Chrysler T&C 3.8 limited 2004
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
funkykoval
*
*


Dołączył: Aug 22, 2010
Posty: 111

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktos wie, jak i gdzie mozna uruchomic nawigacje w T&C 2008?
Na panelu nie ma zadnego przycisku ale wyswietlacz pod predkosciomierzem (personal setings) daje mozliwosc uruchomienia navigacji.. tylko, ze w zwiazku z tym nic sie na panelu glownym nie wyswietla. Juz sam nie wiem czy ten samochod ma fabryczna navi czy nie? Moze trzeba plyte? Ktos mi kiedys podpowiedzial zeby z europejskiego caly panel kupic ale moze jest jakies inne wyjscie. Prosze o podpowiedz co bym na darmo sie nie ludzil.
_________________
pozdrav
T&C 3.8 2008
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
funkykoval
*
*


Dołączył: Aug 22, 2010
Posty: 111

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 14:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odswieze temat

firma z Warszawy ma juz w ofercie przerobke nawigacji do nowych modeli JEEP, CHRYS, DODGE, T&C, itd...
tylko ze za usluge zazadali 1600 zl !! Evil or Very Mad (mapy z 2010roku)
troche mnie to sprowadzilo na ziemie - ma ktos z was wiedze w temacie przerabiania navigacji...

a oto link do firmy MIKAR

http://cbradia.pl/product_info.php/cPath/43_72/products_id/320,
_________________
pozdrav
T&C 3.8 2008
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
funkykoval
*
*


Dołączył: Aug 22, 2010
Posty: 111

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 18:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a oto gotowy produkt ktory (najprawdopodobniej - bo przynajmniej z zewnatrz wyglada identycznie) jest zainstalowany w moim aucie ale NAVI nie dziala. Wyglada, ze "tylko" oprogramowanie jest inne.
POMOCY

http://www.autoexportcanada.com/inform.php?cat=European_Navigation_Systems
_________________
pozdrav
T&C 3.8 2008
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JEDI_V
Admin
Admin


Dołączył: Dec 05, 2004
Posty: 4317

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z ta cena przerobki to na leb upadli,za 1600zl mam:
-mac mini(z pelnym wyposazeniem)
-dotykowy monitor do obslugi calosci
I caly ten orginalny badziew NTSC mam gdzies,bo zadnemu zydowi nie dalbym zarobic tyle kasy.
_________________
DODGE DURANGO 1998 5.9 V8 4X4 LPG
CHRYSLER 300M 1999 3.5 V6 LPG BY LUKY
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-Gadu
funkykoval
*
*


Dołączył: Aug 22, 2010
Posty: 111

PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba kupie sobie najgłupszego GPS za 300zł
Ten tool jest badziewny, ale przez pół roku uzyje go moze ze 20 razy z czego z 6 razy bedzie naprawdę potrzebny (reszta to takie odliczanie drogi do domu).
W sumie to bedzie dobrze wydana kasa - akurat tyle dam ile to bedzie warte, a w update nawigacji za bardzo sie nie bede juz wczuwał.

a Chrysler i inne cwaniaki moga mnie teraz w pompe pocalowac... uff az mi lepjej Very Happy
_________________
pozdrav
T&C 3.8 2008
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
janek11
*
*


Dołączył: Mar 08, 2014
Posty: 1

PostWysłany: Sob Mar 08, 2014 14:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

prosiłbym o wrzucenie zdjęć jak przerobić radyjko Rb1 aby można było podłączyć kamerę cofania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group