www.asu.pl :: Zobacz temat - Autko gubi prąd!!!
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Autko gubi prąd!!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 20:12    Temat postu: Autko gubi prąd!!! Odpowiedz z cytatem

Problem zaczął się przed przeróbkami,choć nie dawno;mianowicie rozwala mi coś akumulator!Jak autko postoi ze dwa dni nie odpalane to już nie odpalę.Odłączam teraz klemę i nie ma problemu z odpalaniem,lecz jak ją podłączam to iskrzy,że jest od razu pobór prądu.Pytanie;jak zdjagnozować co jest winowajcą a raczej pasożytem prądu??? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 20:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cholercia co za fatum Twisted Evil już miałem dać wam spokój na forum i pochwalić się na wiosnę furką,a tu jeszcze to. Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tail
*
*


Dołączył: Oct 28, 2013
Posty: 5

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 20:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eee, nie mam jeszcze PTS'a, ale z tego, co czytałem, może to być pompowane tylne zawieszenie, które się załącza nawet na postoju, jak jest walnięte. Nie wiem, czy go masz oczywiście Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zawieszenie zmieniłem,wstawiłem zwykłe amorki;choć nie powiem były pompowane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Benek
*
*


Dołączył: Jun 22, 2006
Posty: 692
Skąd: Lublin

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyciągaj po kolei bezpieczniki i sprawdzaj który obwód pożera Ci prą.
_________________
Chevrolet Trans Sport 3,4L V6 '01r,
Oldsmobil Silhouette 3.4L V6 '00r, Gazowany u Luky'ego
[IMG]http://images62.fotosik.pl/809/1b6d041f3d165805m.jpg[/IMG]
www.youtube.com/watch?v
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 21:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie szlak mnie trafia z tym autem!miałem BMW,AUDI i nic nie robiłem po za wymianą oleju i tankowaniem,a ten to co róż coś;staram się go utrzymać i ładuję kasę,ale też mam rodzinę.Ile trzeba cierpliwości do tych amerykańców? Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
niedal
*
*


Dołączył: Jun 29, 2007
Posty: 29
Skąd: Parczew

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 21:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczery2008 napisał:
Panowie szlak mnie trafia z tym autem!miałem BMW,AUDI i nic nie robiłem po za wymianą oleju i tankowaniem,a ten to co róż coś;staram się go utrzymać i ładuję kasę,ale też mam rodzinę.Ile trzeba cierpliwości do tych amerykańców? Sad


a ja mam trochę inaczej.
Ostatnio rano nie mogłem otworzyć centralnego zamka, otwieram z kluczyka, aku rozładowany. Przez tydzień już jest ok. Dzisiaj z kolei zaparkowałem, potem patrzę a z tyłu stop się świeci Shocked Nosz fak!
Lecę do auta, ostatkiem prądu odpaliłem auto. Laughing ufff.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
transsport23
*
*


Dołączył: Jan 16, 2012
Posty: 852
Skąd: LODZ

PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 21:55    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Szczery,a ile Ty dałeś za tego pontona?
_________________
PTS-2.3. 94' 420 TYŚ. I NADAL JEŹDZI Wink
Chevrolet Cavalier 2.2 automat Smile
PTS-3.1 94 Canada łezka w gazie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
JEDI_V
Admin
Admin


Dołączył: Dec 05, 2004
Posty: 4317

PostWysłany: Pią Lis 08, 2013 7:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczery miedzy kleme [-] na aku a kabel masowy podepnij miernik ustawiony na pomiar pradu [A] odczytaj wartosc a nastepnie po kolei wyciagaj bezpieczniki jak radzi Benek i patrz w ktorym momencie pobor spadnie do dopuszczalnych wartosci [mA].
_________________
DODGE DURANGO 1998 5.9 V8 4X4 LPG
CHRYSLER 300M 1999 3.5 V6 LPG BY LUKY
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-Gadu
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Pią Lis 08, 2013 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie dopiero wróciłem z pracy;więc nadrabiam zaległości Smile niedal;mi ostatnio podczas burzy i deszczu same zapaliły się światła i też biegłem rozłączać aku!transport23;nie wiem czy się śmiać czy płakać,ale za pontiaczka dałem 4tyś.zł;może i mało,lecz i tak trzeba się zacząć pukać w łeb Sad Co do bezpieczników to będę działał,a tyczy to też tych bezpieczników pod kierownicą Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
transsport23
*
*


Dołączył: Jan 16, 2012
Posty: 852
Skąd: LODZ

PostWysłany: Pią Lis 08, 2013 21:43    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Pontony są jak kobiety,musiś o nie dbać bo jak tego nie robisz to stszelają fochy Wink Ja swojego pierwszego 3.1(oldsa)kupiłem tanio,wpakowałem kupe kasy aż w końcu się go pozbyłem.Tego w sumie też nie drogo ale w pełni świadomie,roboty miałem na początku od groma,ale teraz już tylko czasami jakaś duperela z elektryką się trafi i to wszystko.A mam słynne 2.3.sorry za off-top.Tak więc nie zrażaj się,dasz rade Exclamation
_________________
PTS-2.3. 94' 420 TYŚ. I NADAL JEŹDZI Wink
Chevrolet Cavalier 2.2 automat Smile
PTS-3.1 94 Canada łezka w gazie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Sob Lis 09, 2013 8:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jasna cholera!!! To ja już jedną mam kobietę co strzela fochy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Sob Lis 09, 2013 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawa przedstawia się tak,że miernik wyświetla 0,15 i po wyciąganiu bezpieczników nic się nie zmienia,natomiast po wyjęciu przekaźnika od świateł przód spada do 0,04.Ale o co to chodzi? Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Sob Lis 09, 2013 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przekaźnik zmieniłem,i po wpinaniu czy wyjmowaniu pokazuje 0.04 Wink światła świecą to znaczy,że naprawione??? Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JEDI_V
Admin
Admin


Dołączył: Dec 05, 2004
Posty: 4317

PostWysłany: Sob Lis 09, 2013 12:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak wyglada,a na przyszlosc dobry spraj do kontaktow i solidna konserwacja elektryki.
_________________
DODGE DURANGO 1998 5.9 V8 4X4 LPG
CHRYSLER 300M 1999 3.5 V6 LPG BY LUKY
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-Gadu
szczery2008
*
*


Dołączył: Oct 16, 2013
Posty: 146
Skąd: Giżycko i okolice

PostWysłany: Sob Lis 09, 2013 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to mam powód do zadowolenia Laughing a te 0,04 to wyczytałem,że może brać radio na czuwaniu,to by się zgadzało.Dzięki za pomoc! Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Pią Lis 15, 2013 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o dzieki za podpowiedzi mam ten sam problem z voykiem musze poszukac przyczyny
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Pią Lis 15, 2013 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KAMIL-KALISZ napisał:
o dzieki za podpowiedzi mam ten sam problem z voykiem musze poszukac przyczyny
drugi aku wyładowałem
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Nie Lis 17, 2013 17:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teraz ja potrzbuje pomocy Voyager z podłączonym radiem pobór 0,90 po odłączeniu radia i zmieniarki z kostek pobór prądu bez zmian po wyjęciu bezpiecznika pobór 0,02 co moze mi ssać jeszcze tyle prądu w samochodzie - na tym samym obwodzie podlaczony jest chyba jeszcze pilot do alarmu macie jakiś pomysł??
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
marcys
*
*


Dołączył: May 15, 2007
Posty: 2624
Skąd: jaworzno / mysłowice

PostWysłany: Pon Lis 18, 2013 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak masz system infinity to jeszcze wzmacniacz (lub wzmacniacze przy kazdym glosniku) moze byc Smile
_________________
T&C 3.3 2001`
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer Gadu-Gadu
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Pon Lis 18, 2013 23:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

az taki wypas to chyba nie mam Smile musze szukac w przekaźnikach
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Wto Lis 19, 2013 19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i dupa wiem tyle ze nic nie wiem
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Wto Lis 19, 2013 19:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ma ktoś pomysł na to ustrojstwo
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Sro Lis 20, 2013 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nikt z was nie ma pomysłu co to moze byc ???
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KAMIL-KALISZ
*
*


Dołączył: Sep 25, 2009
Posty: 121
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Czw Lis 21, 2013 23:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po przkopaniu całej elektryki znalazłem źle zwierajacy kabel plusowy altelnatora a i stacyjka nie może byc przekrecona do końca. Po zamknieciu calego samochodu i podpięciu miernika pobór to ok 0,90 po ok 1 minucie może 1,30 samochód przechodzi w stan uspienia i na mierniku pokazuje się 0,01 jupi jupi hehe - 3 dni kopania alektryki rozkrecania deski licznikow pierdolitek itp. a szczęście było tak blisko w zasięgu klucza nr 13
_________________
Chrysler Voyager 2002r 2.4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group