www.asu.pl :: Zobacz temat - ALARM SET T&C 99r. 3.8 POMOCY
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ALARM SET T&C 99r. 3.8 POMOCY

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Maniek81
*
*


Dołączył: Jan 09, 2014
Posty: 4

PostWysłany: Czw Sty 09, 2014 9:21    Temat postu: ALARM SET T&C 99r. 3.8 POMOCY Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdeczni. Smile
Mam problem polegający na tym, że świeci mi się kontrolka ALARM SET oraz ABS. Nie działa prędkościomierz, obrotomierz, podświetlanie km, biegów i t.p. wskaźniki na liczniku. Ponadto nie działa panel klimy, wycieraczki tylnej, podgrzewania szyb. Auto odpala normalnie i przełącza na gaz bez żadnych problemów. Sytuacja taka miała miejsce w ciągu ostatniego miesiąca dwu krotni w trakcie jazdy, lecz po kilkudziesięciu sekundach wszystko samoistnie wracało do normy. Teraz padło całkowicie Sad
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grabsik
*
*


Dołączył: Nov 29, 2007
Posty: 256
Skąd: WARSZAWA

PostWysłany: Czw Sty 09, 2014 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zacznij od resetu. Odłącz akumulator na kilka minut.
_________________
Toyota Sienna 3.5L  2008r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Maniek81
*
*


Dołączył: Jan 09, 2014
Posty: 4

PostWysłany: Czw Sty 09, 2014 18:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrobiłem tak. Odłączyłem akumulator na 4h i bez zmian:( Co dalej??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
waldek44
*
*


Dołączył: Oct 30, 2008
Posty: 806
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw Sty 09, 2014 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mogą to być sławetne zimne luty w liczniku, licznik trzeba wyjąć i przelutowac, a w panelu klimy dobrze się przyjrzeć pinom we wtyczkach oraz gniazdom , czy przypadkiem któryś pin nie jest nadpalony, licznik też może głupiec gdy jest padający akumulator (ja i kilka osób tak miało)
_________________
Chrysler  Voyager 3,3 z 2000r
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maniek81
*
*


Dołączył: Jan 09, 2014
Posty: 4

PostWysłany: Pią Sty 10, 2014 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok. Jutro zajmę się akumulatorem. Jeśli to nie pomorze będę działał dalej i dam znać o efektach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sandokan71
*
*


Dołączył: May 25, 2013
Posty: 10

PostWysłany: Sob Sty 11, 2014 10:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam miałem to samo problemem są zimne luty w panelu sterowania. Szybka naprawa -klaps w deskę rozdzielczą powyżej panelu zegarów na pewno pomoże
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maniek81
*
*


Dołączył: Jan 09, 2014
Posty: 4

PostWysłany: Sob Sty 25, 2014 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Usterka zlokalizowana. Był to nie stykający pin w panelu sterowania.
Dziękuję za wskazówki i pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.asu.pl Strona Główna -> Elektryka i elektronika Wszystkie czasy w strefie
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group